Çin: ABD ile gelecekte de tartışma yaşanabilir

Çin: ABD ile gelecekte de tartışma yaşanabilir

Çin hükümeti, Washington’la yaşanan ticaret geriliminin önlenebileceği yönünde bir garanti olmadığını söyledi.

Çin’in Amerika’dan çeşitli sektörlerde ürün alımını arttıracağını açıklamasının ardından Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Pazar günü Çin’le ticaret savaşını askıya aldıklarını söylemişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Mnuchin’in açıklamalarının ticaret savaşının önlenmesi için umut verici olduğunu kaydetti. Ancak iki ülke arasındaki ilişkilere bakıldığında gelecekte başka tartışma yaşanmayacağının garantisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Lu, Pekin’in her iki tarafın da fayda sağlayacağı bir ilişkiyi korumak istediğini kaydetti.

Lu, ‘‘Eğer iki hükümet her iki tarafın da kabul edebileceği bir anlaşma üzerinde anlaşırsa tarafların bu anlaşmaya sadık kalması gerekir. İnanıyoruz ki bu yaklaşım her iki toplum, iş çevreleri ve uluslararası topluluk tarafından memnuniyetle karşılanır’’ diye konuştu.

Başkan Donald Trump 150 milyar dolar değerinde Çin ürününe yeni gümrük vergileri uygulayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Çin de Amerikan ürünlerine benzer vergilerle yanıt vermişti.

Dünyanın iki büyük ekonomisinin ticaret savaşının eşiğine gelmesi diğer hükümetlerin de ithalat vergilerini arttıracağı, bunun da küresel ticareti ve ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişesine yol açmıştı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.