Çin: ABD'nin müdahale hakkı yok

Çin: ABD'nin müdahale hakkı yok

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin S-400 satın aldığı gerekçesiyle Çin'e yaptırım uygulamaya ve müdahale etmeye hakkı olmadığını söyledi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian bugün yaptığı açıklamada, Rusya’dan savaş uçakları ve S-400 hava savunma sistemi satın almalarının iki egemen ülke arasındaki normal bir işbirliği prosedürü olduğunu ifade ederek, ABD’nin “müdahale etme hakkı” bulunmadığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Rusya’dan savunma araçları almak için imzaladığı kontratları gerekçe göstererek, Çin Savunma Bakanlığı için silah satın almaktan sorumlu olan Ekipman Geliştirme Birimi’ne yaptırım uyguladı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, yaptırımların Çin’in 2017 yılında Rus yapımı 10 adet SU-35 savaş uçağı ve 2018 yılında S-400 hava savunma sistemi satın almasıyla ilgili olduğu ifade edildi. Bu yaptırımlar, Ekipman Geliştirme Birimi direktörü Li Shangfu’nun ve Çin yönetiminin ihracat lisansları almasını ve ABD finans sisteminin kullanımını engelleyecek.

Wu, Çin Savunma Bakanlığı’nın resmi hesabında yaptığı açıklamada, “ABD’nin bu tutumu uluslararası ilişkilerdeki temel kurallarının ihlalidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.