Çin'den ABD'ye sert çıkış: Ateşle oynamak aptallık

Çin'den ABD'ye sert çıkış: Ateşle oynamak aptallık

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang basın açıklaması yaparak, ABD’ye Pekin’e yönelik yeni yaptırımını bir an önce kaldırması yönünde uyarıda bulundu.

ABD’nin Çin’e S-400 alımı nedeni ile aldığı yaptırım kararının ardından, Çin, ordunun silah ve teçhizattan sorumlu birimi olan Teçhizat Geliştirme Departmanı’na (EDD) dayatılan yaptırımları geri çekme çağrısında bulunarak, aksi takdirde ABD’nin bunun sonuçlarına katlanacağını belirtti.

“Ateşle oynamak aptallık”

Rybakov, “Düşüncesiz bir şekilde sarstıkları dünya istikrarı gibi bir kavramı düşünseler iyi olur. Ateşle oynamak aptallık, çünkü bu tehlikeli olabilir” diyerek yaptırım kararını eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin ordusunun silah ve teçhizattan sorumlu birimi olan EDD’nin Rusya’nın ana silah ihracatçısı olan Rosoboronexport şirketinden alımlar yapması nedeniyle yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

Bakanlık, söz konusu yaptırımların 2017 yılında 10 adet SU-35 savaş uçağı ve 2018’de S-400 adet karadan havaya füze sistemi satın alınmasıyla ilgili olduğu bilgisini vermişti.

ABD’nin ‘Katsa Yasası’ kapsamında yaptırım listesine, Rus ordusu ve istihbaratıyla ilişkili 33 özel ve tüzel kişi de dahil edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.