Çin Devlet Başkanı Şi: Şeytani bir virüse karşı savaşıyoruz

Çin Devlet Başkanı Şi: Şeytani bir virüse karşı savaşıyoruz

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, ülkesinde görülen koronavirüs salgınını 'şeytani' olarak nitelendirdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, ülkesinin ‘şeytani’ koronavirüs salgınına karşı ciddi bir savaş yürüttüğünü belirterek, hükümetin virüsü kontrol etme yönündeki çabalarında şeffaf olacağının sözünü verdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden yetkililerle bir araya gelen Şi Jinping, “Bu salgın bir şeytan ve biz şeytanın saklanmasına izin veremeyiz” dedi.

AFP’nin haberine göre Çin Devlet Başkanı, ”Çin hükümeti her zaman, salgına dair bilgilerin yerel halka ve yabancı ülkelere zamanında açıklanmasına yönelik açık, şeffaf ve sorumlu bir tutum benimsedi” ifadelerini kullandı.

Bazı uzmanlar ise, sağlık alanındaki verimsiz çalışmaları sebebiyle Çinli yetkililere öfke duyarak, sert sözlerle yüklendi.

Çin’de virüsün ilk olarak ortaya çıktığı yer olarak bilinen Wuhan ve Hubei’deki yetkililer dâhil Çinli üst düzey yetkililer, sosyal medyada alay konusu oldu. Genellikle yetkililer ile ilgili şikâyetlerin sansürlendiği ülkede yapılan bu yorumlar, Çinlilerin öfkesinin dışa vurumun nadir bir örneği olarak yorumlandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum