Çin donanması tarihinin en büyük geçit törenini yaptı

Çin donanması tarihinin en büyük geçit törenini yaptı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Başkomutan sıfatıyla Çin Halk Kurtuluş Ordusu (ÇHKO) Deniz Kuvvetleri'nin bugüne kadar yaptığı en büyük deniz geçit törenine katıldı.

Çin Merkezi Televizyonu'nun (CCTV) haberine göre, Güney Çin Denizi'nde yapılan donanma geçit töreninde Liaoning uçak gemisinin yanı sıra 48 savaş gemisi ve deniz altı, 76 savaş uçağı ve 10.000'den fazla bahriyeliyi selamladı.

ÇHKO'nun kuruluşundan itibaren günümüze kadar en büyük askeri deniz geçit töreni olarak duyurulan etkinlikte askerlerle birlikte yemek de yiyen Çin Devlet Başkanı Şi'nin askeri kamuflaj giymesi dikkat çekti.

Çinli uzmanlar geçit törenini, 'caydırıcı deniz egemenliği ve gövde gösterisi' olarak yorumladı.

Güney Çin Denizi, ABD ile Çin arasında potansiyel çatışma riski taşıyan bir bölge. ABD, bölgede askeri ekipman bulundurma kabiliyetine sahip bir dizi yapay adacık inşa eden Çin'in faaliyetlerinin stratejik su yollarındaki seyrüsefer serbestisini tehdit ettiğini savunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.