Japonya Umman Körfezi'ne savaş gemisi gönderiyor

Japonya Umman Körfezi'ne savaş gemisi gönderiyor

Japonya'ya ait savaş gemisi, Umman Körfezi’ne doğru yola çıktı.

Japonya'ya ait Takanami tipi savaş gemisi, seyrüsefer güvenliğini sağlamak için bugün Umman Körfezi’ne doğru yola çıktı.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Tokyo yakınlarındaki Yokosuka Üssü’nde düzenlenen törende, “Petrolümüzün yüzde 90’ını taşıyan gemiler de dahil her yıl binlerce Japon gemisi bu sulara açılıyor. Burası Japonya için kritik öneme sahip” dedi.

Misyon Komutanı Yosuke Inaba ise “Japon ticaret gemileri Haziran ayında saldırıya uğradı. Diğer ülkeler buradaki devriyelerini artırdı. Bu yüzden Japonya da bölgede istihbarat toplamak için harekete geçti” şeklinde konuştu.

Söz konusu törene, denizcilerin 500’e yakın akrabasının yanı sıra ABD, Avrupa ve Ortadoğu’dan temsilciler de katıldı.

Öte yandan Abe hükümeti, gemileri korumak için güç kullanımını kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Bu, uluslararası çatışmaları çözmek için askeri güç kullanımını yasaklayan Japon Anayasası’na göre tartışmalı bir karar olarak görüldü.

Öz Savunma Kuvvetleri’den (SDF) 200 personel ve iki deniz devriye helikopteri taşıyan Takanami tipi savaş gemisi, ABD önderliğindeki deniz kuvveti veya bölgedeki diğer herhangi bir deniz ittifakına katılmayacak.

Savaş gemisi, Arap Denizi'nin kuzeyi ve Aden Körfezi'ni devriye gezecek ancak Hürmüz Boğazı'na girmeyecek.

ABD, Fransa ve İngiltere de dahil olmak üzere diğer ülkeler de söz konusu bölgeye savaş gemileri göndermişti.

Japon hükümetinin İran ve Ortadoğu'daki diğer ülkelerle dostane ilişkileri var.

Abe, İranlı liderlerle görüşmeler yaptıktan sonra Ocak ayında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'ı bilgilendirmek üzere ziyaretlerde bulundu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.