İngiltere bir savaş gemisini daha Körfez'e gönderdi

İngiltere bir savaş gemisini daha Körfez'e gönderdi

İngiltere'nin İran ile gerilim yaşadığı Hürmüz Körfezi'nde görevlendirdiği yeni savaş gemisi HMS Duncan bölgeye ulaştı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, İran’ın tehditleri nedeniyle petrol tankerleri ve diğer gemilere yönelik güvenlik önlemlerini güçlendirmek amacıyla gönderilen ikinci savaş gemisinin de Körfez'e ulaştığını açıkladı.

Bakanlık, Körfez’e ulaşan geminin, Kraliyet Donanması’na ait ‘HMS Duncan’ adlı bir savaş gemisi olduğunu belirtti. HMS Duncan, Hürmüz Boğazı'ndan geçen İngiliz bandıralı gemilere eşlik eden HMS Montrose’a katılacak.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı’ndan özgürce geçme hakkının, yalnızca İngiltere için hayati öneme sahip olmadığını, aynı zamanda İngiltere’nin ortakları ve uluslararası müttefikleri için de büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. İngiliz Bakan Wallace, “Biz, savaş gemilerinin eşlik etmek zorunda kalmadığı diplomatik bir karar için baskı uygulamaya devam ederken, Kraliyet Donanması, güvenli bir ortam sağlanıncaya kadar İngiliz gemilerini korumaya devam edecek” şeklinde konuştu.

İngiltere, Cebelitarık Boğazı’nda İran’a ait bir gemiyi alıkoymuştu. Bu olaydan iki hafta sonra İran’ın İngiliz bandralı bir gemiyi alıkoyması bölgedeki tansiyonu iyice yükseltti.

Öte yandan geçtiğimiz hafta, Fransa, İtalya ve Danimarka, İngiltere tarafından öne sürülen Hürmüz Boğazı'ndaki seyrüsefer güvenliğini sağlamak üzere Avrupa liderliğinde bir deniz misyonu oluşturma önerisine ilk destek veren ülkeler olduklarını açıklamışlardı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.