Ruhani: Yabancı güçler Körfez'de gerilimi artıracak

Ruhani: Yabancı güçler Körfez'de gerilimi artıracak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yabancı güçlerin varlığının Körfez’de gerilimin ana kaynağı olacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yabancı güçlerin varlığının Körfez’de gerilimin ana kaynağı olacağını belirtti. Ruhani bu açıklamasını Umman Dışişleri Bakanı ile Tahran’daki görüşmesi sırasında dile getirdi.

Fransa, İtalya ve Danimarka İngiltere’nin Hürmüz Boğazı boyunca tankerlerin güvenli geçişlerini sağlamak için Avrupa liderliğindeki bir donanma misyonuna ilk desteklerini vermişlerdi. Bu öneri İran’ın İngiltere bayraklı bir petrol tankerini ele geçirmesinin ardından gelmişti.

Konuyla ilgili açıklamasında yabancı güçlerin bölgedeki güvenliğe yardımcı olmayacağını, gerilimin ana kaynağı olacağını kaydeden Ruhani, bölgedeki gerilimin nedeninin de ABD'nin 2015 tarihli nükleer anlaşmadan çekilmesi olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın İran’ı iyi bilmesinin iki ülke ilişkilerinin iyeleşmesine yardımcı olacağını umduğunu kaydetti.

İngiltere’nin İran petrol tankerini alıkoymasının ardından İran’ın da İngiltere bayraklı bir petrol tankerini Hürmüz Boğazı’nda ele geçirmesi iki ülke ilişkilerinde gerilimi arttırmış durumda.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.