Çin, Endonezya'nın sondaj ve askeri tatbikatlarını protesto etti

Çin, Endonezya'nın sondaj ve askeri tatbikatlarını protesto etti

Çin, Endonezya'yı sondaj çalışmaları ve askeri tatbikatları nedeniyle protesto etti. Endonezya'nın cevabı ise gecikmedi.

Çin, Endonezya'nın askeri tatbikatlarını, petrol ve doğal gaz sondajı çalışmalarını protesto ettiğini açıkladı.

Çin'in Güneydoğu Asya ülkeleriyle ilişkileri gerilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Filipinler'le büyük bir kriz yaşayan Çin bu kez de Endonezya'yı protesto ettiğini açıkladı.

Endonezya'yı Güney Çin Denizi'nde kendilerine ait sularda petrol ve doğal gaz sondajı yapmakla suçlayan Çin, Endonezya'nın kendilerine yakın bölgelerde askeri tatbikatlara girişerek ulusal güvenliğini tehdit ettiğini iddia etti.

Endonezya'dan yapılan karşı açıklamada ise sondaj çalışmalarının Endonezya karasularında yapıldığı, askeri tatbikatların ise olağan uygulamalar olduğu vurgulandı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Çin büyükelçiliğinin krizle ilgili dünya medyasının sorularını cevapsız bıraktığı belirtiliyor.

Nüfusu 277 milyonu aşan Endonezya'nın yüzde 2-2,5'u Çinli azınlıktan oluşuyor. Endonezya'daki Çinli azınlığın ülkenin ekonomisinde nüfuslarına oranla çok daha fazla etkinliği bulunuyor.

Mevcut durumdan daha fazla olan bu etkinlikleri 1998'de Endonezya'nın diktatörü Suharto'nun devrilmesinden sonra kısmen azalmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.