Çin lideri Xi Jinping Doğu Türkistan'da konuştu: İslam bizim öğretilerimize göre yaşanacak

Çin lideri Xi Jinping Doğu Türkistan'da konuştu: İslam bizim öğretilerimize göre yaşanacak

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Doğu Türkistan ziyaretinde bölgenin geleceğinde İslam'ın Çin'in anlatılarına göre şekillenmesini istedi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping 12-15 Temmuz tarihleri arasında Doğu Türkistan'a yaptığı ziyarette bölgenin geleceğine dair stratejiyi belirledi.

Xi, Pekin yönetiminin 2017'de Doğu Türkistan'daki yüz binlerce Müslüman Uyguru ve diğer Türk azınlıkları gözaltı ve toplama kamplarında alıkoymasının ardından ilk kez bölgeye bir ziyarette bulundu.

Çin'in cezaevlerinde tuttuğu Müslüman Uygur Türklerini işkenceye ve zorla çalıştırmaya tabi tutmasının yanı sıra dini ve kültürel geleneklerini de yok ederek azınlığı "Çinlileştirme" amacı güttü.

Devlet Başkanı Xi, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) prensipleri çerçevesinde bölgede sosyal istikrarın korunması ve güvenliğin kalıcı bir şekilde sağlanması yönünde talimatlar verdi.

Doğu Türkistan'daki Çin güdümlü bölge yönetimi yetkililerine seslenen Xi, Çin'de var olan İslam'ın salt ÇKP öğretilerine bağlı kalarak yaşatılmasını talep etti.

Xi ayrıca ifadelerinin ivedilikle uygulanması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum