Çin, Doğu Türkistan'daki soykırımı örtbas etme çabasında

Çin, Doğu Türkistan'daki soykırımı örtbas etme çabasında

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin'in, Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlalleri hakkındaki gerçeklikleri manipüle etmek için geniş kapsamlı dezenformasyon kampanyaları yürüttüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir raporda, Pekin yönetiminin "Doğu Türkistan'da yaptığı soykırım aleyhinde bilgiler üretmek için çeşitli stratejilere başvurduğu" bilgisine yer verildi.

Bakanlık raporunda Çin'in, Müslüman Uygurlara ve diğer azınlık gruplara yönelik soykırımı ve insan hakları ihlallerini ortaya çıkaran bağımsız kaynakların raporlarını baltalama amacı güttüğü ve bu kapsamda aktif olarak Doğu Türkistan üzerindeki söylemleri manipüle etme girişimlerini sürdürdüğü belirtildi.

Sosyal medya trolleri devrede

Raporda, Çin'in sosyal medya platformları üzerinden troller kullanarak içeriğinde oynanmış görüntülerleri servis ettiği, muhaliflerini bastırdığı ve siber zorbalıkta bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Pekin yönetiminin sosyal medya platformları aracılığıyla bağımsız medya kaynaklarının bölge hakkındaki raporlarının aksini ispat etme arayışında olduğunun ve eleştirileri tümüyle reddettiğinin altının çizildiği raporda, Çin'in, Doğu Türkistan üzerindeki dikkatleri dağıtmak için bölgeden pozitif anlatıları dünya geneline yayma çabası içerisinde olduğu aktarıldı.

Görgü tanıkları, bağımsız raporlar, bölgeden elde edilen insan hakları ihlallerini kanıtlayan bilgilerin aksine Çin'in hükümet yetkilileri aracılığıyla da sosyal medya üzerinden Doğu Türkistan'daki gerçeklikleri örtbas etmeye çalıştığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.