"Çin, Tayvan etrafına onlarca savaş uçağı gönderdi"

"Çin, Tayvan etrafına onlarca savaş uçağı gönderdi"

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'in Tayvan çevresine 71 savaş aracı ve 7 savaş gemisi gönderdiğini açıkladı.

Çin ve Tayvan arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'in Tayvan çevresine 71 savaş aracı ve 7 savaş gemisi gönderdiğini duyurdu.

Bakanlık pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'e ait 47 savaş uçağının Tayvan boğazındaki orta hattı geçtiğini belirtti. Söz konusu hat, daha önce taraflarca gayri resmi bir sınır olarak kabul ediliyordu.

Tayvan Savunma Bakanlığının gözetlemeleri sonucunda Çin'in Tayvan çevresine 18 adet J-16 savaş uçağı, 12 adet J-11 savaş uçağı, 6 adet SU-30 savaş uçağı ve insansız hava araçları gönderdiği tespit edildi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından pazar günü yapılan açıklamada, Tayvan çevresindeki deniz ve hava sahasında "ortak savaşa hazırlık devriyeleri ve ortak ateş gücü saldırı tatbikatları" tertip edildiği kaydedildi.

Çin ordusunun açıklamalarına göre tatbikatlar, "ABD-Tayvan ortak provakasyonuna net bir yanıt" anlamı taşıyordu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın imzaladığı 853 milyar dolarlık savunma harcamalarında Tayvan ile güvenlik iş birliğinin artırılmasına atıf yapılıyordu.

Çin'in bu duruma oldukça tepkili yaklaştığı biliniyor. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Tayvan'ı ana kara ile yeniden birleşmesini tamamlama sözü vermişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.