Çin yönetimi Müslümanları domuz eti yemeye zorluyor

Çin yönetimi Müslümanları domuz eti yemeye zorluyor

Parti yetkilileri hükümete olan sadakatinden emin olmak ve faaliyetlerini izlemek için her ay 2 ile 5 gün arası zorla Uygurlu ailelerin evlerinde kalıyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in komünist rejimi, her bireye ateizmi empoze etme kapsamında Uygur Müslümanlarına zorla domuz eti yediriyor.

ABD merkezli Hristiyan insan hakları grubu Heritage Vakfı tarafından Cuma günü Çin'deki ihlaller üzerine düzenlenen bir tartışma sırasında vakfın kurucusu ve başkanı olan Bob Fu, Çin Komünist baskısının Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Doğu Türkistan'da yüksek olduğunu kaydetti. 

Fu ayrıca Çin hükümetinin din özgürlüğüne karşı uyguladığı baskıların ülkedeki, özellikle Wenzhou şehrindeki, Hristiyanları da etkilediğini söyledi. 

Fu'nun açıklamasına göre komünist parti yetkilileri hükümete olan sadakatinden emin olmak ve faaliyetlerini izlemek için her ay 2 ile 5 gün arası zorla Uygurlu ailelerin evlerinde kalıyor. "İslami aşırılıktan veya siyasi muhalefetten" şüphe ettikleri Müslümanları da 'düşünce değiştirme merkezleri'ne yolluyorlar.

Fu'nun iddiasına göre bu merkezlere yollanan Müslümanlara zorla domuz eti yediriliyor, hatta kamp mahkumlarına özel olarak tasarlanmış kulaklıklar takılıyor ve 24 saat boyunca Komünist partinin propagandası dinletiliyor. "Bunlar şu anda oluyor." diyen Fu, çoğu insanın akıl sağlığını yitirdiğini söylüyor.

"Doğu Türkistan'ın her santimetresi Çin hükümeti tarafından izleniyor" diyen Fu, Wenzhou şehrinde bazı papazların da 10-13 yıl gibi cezalarla hapse atıldığını söyledi.

ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu (USCIRF) başkan yardımcıları Kristina Arriaga ve Echoing Fu, Şi yönetiminin Çin'de bulunan kiliselerin haçlarını indirdiğini doğruladı.

Ekim 2017'deki Newsweek'in haberine göre, ateist Şi rejimi ülkedeki dini grupları “Çinlileştirmeye" çalışıyor.

Başkan Şi her beş yılda bir düzenlediği Komünist Parti konferansında, tüm dinlerin sosyalist temel değerleri kabul ederek daha çok "Çin'li" olması gerektiğini söylemişti. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.