Çin'de bir şehir daha karantinaya alındı

Çin'de bir şehir daha karantinaya alındı

Çin’de koronavirüs salgının patlak verdiği Wuhan’dan 800 kilometre uzaklıktaki Wenzhou şehri de karantinaya alındı.

Çin’de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 361’e yükselirken, salgının patlak verdiği Wuhan’dan 800 kilometre uzaklıktaki Wenzhou şehri de karantina altına alındı.

Yeni tip Koronavirüs salgını, geçtiğimiz yılın sonlarında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkmasından bu yana Çin genelinde 17 bin 205 kişiye bulaşırken, sınırları aşıp 24 ülkeye de ulaştı.

Ülkedeki tedbirler şimdiye kadar Wuhan ve çevresindeki şehirlerin karantina altına alınmasını ve bölgedeki her türlü ulaşımın askıya alınmasını içeriyordu. Bu da 50 milyondan fazla insanın tecrit edilmesi anlamına geliyordu.

Ancak yetkililer önlemleri artırarak, Wuhan’a 800 kilometre uzaklıktaki Zhejiang eyaletinde bulunan 9 milyonluk Wenzhou şehrinde de karantina uygulamaya başladı.

Yeni prosedürler uyarınca, her aileden sadece bir kişinin gerekli temel malzemeleri satın almak üzere iki günde bir evden çıkmasına izin veriliyor.

Şimdiye kadar 265 koronavirüs vakası tespit edilen Wenzhou şehrinde, sinemalar ve müzeler gibi halka açık yerler kapatıldı, toplu ulaşım da askıya alındı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.