Koronavirüs salgını ile ilgili dünyadaki son gelişmeler neler?

Koronavirüs salgını ile ilgili dünyadaki son gelişmeler neler?

Çin'de ortaya çıkan ve koronavirüs salgınında ölü sayısı 425’e çıktı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ölü sayısı 425’e çıktı, dünya genelinde ise bu sayı 427.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yeni tip koronavirüs, SARS ile büyük benzerlikler gösterse de yayılma hızı çok daha yüksek, fakat daha az ölümcül.

Koronavirüs ile ilgili günün son gelişmeleri:

- Son 24 saatte 64 can kaybının olduğu Çin'de ölü sayısı 425'e çıktı.

- Yeni tespit edilen vaka sayısı 3 bin 235. Virüsten etkilenenlerin sayısı ise 20 bin 438'e yükseldi.

- Hong Kong’da ilk kez bir kişi kornovirüsten hayatını kaybetti. Çin dışında koronavirüsten ilk can kaybı da Filipinler'de yaşanmıştı.

- Hong Kong virüsün kentte yayılmasını önlemek için ana kara ile sınır geçiş noktalarının kapatıyor Sadece üç giriş noktası açık, kontrollü geçişe izin veriliyor.

- Vietnam, Çin’den ülkeye dönen 950 Vietnamlının karantina alındığını açıkladı. Ülkede tespit edilen vaka sayısı 9.

- Çin’e bağlı Macau adasında, kumarhaneler en az iki hafta boyunca kapatılı kalacak.

- Vuhan kentinde rekor sürede inşa edilen hastane ilk hastalarını kabul etmeye başladı.

- Japonya, 3 bin 500 kişinin bulunduğu bir gemiyi tedbir amaçlı karantinaya aldı.

- Hyundai, koronavirüs salgını nedeniyle Çinli tedarikçilerden parça gelmemesinden dolayı Güney Kore'deki üretim bantlarını askıya alacak.

- Bir haftalık yeni yıl tatilinden çıkan Asya ülkesinde borsalar pazartesi gününe yüzde 8'in üzerinde değer kaybı ile başladı.

Yeni tip koronavirüs ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarda virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını askıya almış, Dünya Sağlık Örgütü de "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.