Çin'de hastane başhekimi koronavirüsten öldü

Çin'de hastane başhekimi koronavirüsten öldü

Çin'de önde gelen hastanelerden birinin başhekimi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs salgınının başladığı şehir olan Vuhan şehrindeki önde gelen hastanelerden birinin başhekimi de hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Çin devlet televizyonu Wuhan Wuchang Hastanesi Başhekimi Liu Zhiming’in koronavirüs salgını nedeniyle öldüğünü duyurdu. Başhekim hastalık nedeniyle hayatını kaybeden yedinci sağlık çalışanı oldu. Wuchang Hastanesi salgına yakalananların tedavisinin sürdüğü bir hastane olarak hizmet veriyor.

Güney Kore koronavirüs salgını nedeniyle ekonomide oluşan yavaşlama nedeniyle ekonomik acil durum ilan etti. Singapur Havayolları düşen yolcu talebi nedeniyle 3 ay süreyle uçuşlarını askıya aldığını Asya’dan Avrupa ve Kuzey Amerika’ya seferlerin durdurulduğunu açıkladı. Daha önce de bölge ülkelerin havayolu şirketleri seferlerini ya tamamen durdurmuş ya da yarı yarıya azaltmıştı.

Çin’de ve bölge ülkelerinde düzenlenecek onlarca fuar, kongre ve konferans da birer birer iptal edilmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü teknoloji firması Apple şirketi de Çin’de ürettiği akıllı telefonlarının üretiminin corona salgını nedeniyle düşmesi sebebiyle bu yılın ilk çeyreğinde hedeflenen satış rakamlarına ulaşamayacağını duyurdu.

Avrupa Birliği’nin Çin’deki Ticaret Odası Başkanı Joerg Wuttke, eğer salgın sorunu kısa süre içerisinde çözümlenmezse ciddi bir antibiyotik sıkıntısının baş göstereceğini söyledi ve Pekin yönetimini suçladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Çin dışında bugüne dek 827 vakaya rastlanmış durumda. Hastalık dünya genelinde 26 ülkede görüldü. Çin dışında hayatını kaybeden kişi sayısı da 5 olarak açıklandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.