Çin'de koronavirüs hastalarının karantinada olduğu otel çöktü

Çin'de koronavirüs hastalarının karantinada olduğu otel çöktü

Çin’in güneyindeki bir eyalette, koronavirüs hastalarının karantinası için kullanılan 5 katlı otel çöktü.

Çin'in Fujian eyaletinde bir şehir olan Quanzhou'da koronavirüs karantinası için kullanılan 5 katlı bir otelin çökmesi üzerine 70 kişi enkaz altında kaldı.

Yerel yönetimin yaptığı açıklamaya göre akşam saatlerinde otelin çökmesi üzerine yapılan arama kurtarma çalışmalarında 38 kişi kurtarıldı.

Reuters haber ajansına göre otelin neden çöktüğüne dair bir açıklama yapılmadı.

AFP haber ajansına göre 80 odalık otelin yıkılmasının ardından Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da işçilerin enkaz altındakilere yardım etmeye çalışırkenki fotoğrafları dolaşıma girdi.

Henüz hayatını kaybeden birinin olup olmadığı açıklanmadı.

Quanzhou yetkilileri enkaz alanına 700 arama kurtarma görevlisinin konuşlandırıldığını belirtti; alana ambulanslar, asansörler ve vinçler gönderildi.

Xinhua haber ajansına göre başkent Pekin'den de yetkililer Quanzhou'ya doğru yola çıktı.

Quanzhou şehrinde 47 kişide Covid-19 adı verilen koronavirüs tespit edilmiş; iki yıl önce açılan otel virüsü kapmış insanların karantina alınması için kullanılmaya başlanmıştı.

Koronavirüs salgının ortaya çıktığı Çin'de şimdiye kadar 80 bin 651 kişi virüse yakalandı, 3 bin 70 kişi hayatını kaybetti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.