Çin'de koronavirüs salgınında ölü sayısı 909'a yükseldi

Çin'de koronavirüs salgınında ölü sayısı 909'a yükseldi

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınında ölü sayısı 909'a yükseldi.

Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınında ölü sayısı 909'a yükseldi. Son 24 saatte 97 kişinin öldüğü bildirilirken, virüsten etkilenenlerin sayısı 40 bin 171’e ulaştı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan korona virüsü nedeniyle bilanço ağırlaşıyor. Bugüne kadar ölümlerin 871'i salgının merkez üssü Hubey eyaletinde yaşanırken diğer eyaletlerden Heylongciang'da 7, Hınan'da 6, Haynan ve Anhui'de 3'er, Hıbey ve Gansu'da 2'şer, Şandong, Sıçuan, Guicou, Cilin, Guangdong, Hunan, Ciangşi eyaletlerinde 1'er kişi hayatını kaybetti.

Salgının yol açtığı can kaybı SARS'ı geride bıraktı

Koronavirüs salgının yol açtığı can kaybı, SARS'ı geride bıraktı. 2002-2003 yıllarında meydana gelen SARS virüsü kaynaklı salgında dünya genelinde 774 kişi hayatını kaybetmişti.

Öte yandan Wuhan kentinde Perşembe günü korona virüsü nedeniyle ABD vatandaşı 60 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Japonya Dışişleri Bakanlığı da Japon vatandaşı bir kişinin koronavirüs nedeniyle Wuhan'da hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çin sınırları dışında koronavirüs kaynaklı vaka sayısı 300'ü geçerken, Çin dışında hastalığın en çok görüldüğü ülke ise 90 vaka ile Japonya oldu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.