Koronavirüs: Çinliler evlerinde yaka paça gözaltına alınıyor

Koronavirüs: Çinliler evlerinde yaka paça gözaltına alınıyor

Sosyal medya paylaşılan videolarda Çinli yetkililerin yeni tip koronavirüs bulaştığı düşünülen kişileri gözaltına almaya başladığı görüntüler yer aldı.

Daily Mail gazetesinin internet sitesinde yer alan bir videoda koruyucu kıyafet giyen kişilerin, koronavirüs taşıdığı düşünülen kişilerin karantina kamplarına götürülmek üzere evlerinden zorla dışarı çıkarıldığı görülüyor.

Haberde, videoların, Çinli yetkililer tarafından koronavirüs nedeniyle bir günde 86 kişinin hayatını kaybettiği, böylece ölü sayısının 722’ye ulaştığı bilgisini paylaştığı 7 Şubat Cuma günü yapılan açıklama ile aynı zamana denk geldiği belirtildi.

Çinli yetkililer, geçtiğimiz günlerde Wuhan şehrinde virüs bulaştığından şüphelenilen kişilerin gözaltına alınıp karantina kamplarına götürülmesini emretmişti.

Daily Mail gazetesi Çinli yetkililerin virüs taşıyan, virüs taşıdığından şüphelenilen ve bu kişilerle yakın temasta bulunanların yanı sıra ateşi yükselen kişileri de karantina kamplarına götürüp zorunlu bir tecrit uygulamasına tabi tutmak istediğine dikkat çekti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.