Çin'deki Koronavirüs salgınında ölü sayısı 300'ü aştı

Çin'deki Koronavirüs salgınında ölü sayısı 300'ü aştı

Çin'den yapılan açıklamaya göre Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 304'e yükseldi.

İnsandan insana bulaşabilen ölümcül yeni tip koronavirüs salgınının merkez üssü olan Çin'de yetkililer, virüs nedeniyle son 24 saatte 45 kişinin daha yaşamını yitirdiğini, 2 bin 590 vaka tespit edildiğini açıkladı.

Çin'den yapılan açıklamaya göre koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 304'e ulaştı.

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan (NHC) yapılan açıklamada, ülke genelinde etkili olan koronavirüs salgınından etkilenenlerin sayısının 2 bin 110'unun durumu ciddi olmak üzere 14 bin 380'e yükseldiği bildirildi.

Koronavirüse yakalandığı şüpheli olan kişilerin sayısı 19 bin 544 olarak belirtilirken, virüse yakalananlarla temasa geçtiği gerekçesiyle müşahede altına alınan kişilerin sayısı ise 137 bin 594’e yükseldi. Ülke genelinde virüsten iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı 328 oldu.

NHC ayrıca salgın nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin cesetlerinin hastanenin yakın yerlerinde krematoryum alanlarında yakılacağını da duyurdu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.