Çin'deki Türk vatandaşları tahliye edildi

Çin'deki Türk vatandaşları tahliye edildi

Koronavirüs nedeniyle Türk vatandaşların tahliyesini yapacak kargo uçağı, Çin'in Vuhan kentinden yola çıktı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla Çin'den Türk vatandaşların tahliyesini yapacak Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev kargo uçağı, Çin'in Vuhan kentinden yola çıktı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin'in Vuhan kentinden havalandı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, uçakta bulunan Sağlık Bakanlığı personelinin kontrolünde tahliye işleminin yapıldığı bildirildi.

Bu arada Sağlık Bakanlığı, TİKA, AFAD tarafından hazırlanan tıbbi koruyucu malzemeler Vuhan havalimanında Çinli yetkililere teslim edildi.

"Hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla Çin'den Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin, "6 kişinin Türkiye'ye dönmekten kendi rızasıyla vazgeçmesiyle toplamda 42 yolcu uçağa alındı." bilgisini verdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tahliye uçağımız Vuhan'dan havalandı. Yolu açık olsun. 6 kişinin Türkiye'ye dönmekten kendi rızasıyla vazgeçmesiyle toplamda 42 yolcu uçağa alındı. Sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadı." ifadelerini kullandı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.