Çin'den ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'ye yaptırım

Çin'den ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'ye yaptırım

Pekin yönetimi, Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin Çin'in iç işlerine karışma girişimi olduğunu vurgulayarak ABD Temsilciler Meclisi Başkanına yaptırım uyguladı.

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye yaptırım uygulama kararı aldı.

Yaptırım kararı, Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret etmesi sebebiyle Çin-Tayvan-ABD arasında oluşan krizin ardından geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, Pelosi ve birinci dereceden aile bireylerine karşı yaptırım uygulandığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, Pelosi'nin "kötü niyetli" ve "tahrik edici" eylemlerinin yaptırımların uygulanmasında önemli bir etken olduğu ifade edildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Çin'in ciddi endişelerine ve kesinkes karşı çıkmasına rağmen Pelosi Tayvan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret Çin'in iç işlerine ağır bir müdahalenin olmasının yanı sıra Çin'in egemenliğini ve  toprak bütünlüğünü yok saymaktır. Tek Çin politikası da yok sayılmış ve Tayvan Boğazı istikrarı tehdit edilmiştir."

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Asya turu kapsamında 3 Ağustos'ta ziyaret ettiği Tayvan'a varmış ve son 25 yıldır adayı ziyaret eden en kıdemli Amerikalı siyasetçi olmuştu.

Pekin yönetimi söz konusu ziyareti büyük tepkiyle karşılamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.