ABD: Çin'in Tayvan'ın statüsünü değiştirme çabalarına karşıyız

ABD: Çin'in Tayvan'ın statüsünü değiştirme çabalarına karşıyız

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, tansiyonun yükseldiği bölgede Tayvan’ın statükosunu değiştirmeye yönelik güç kullanılan tüm tek taraflı çabalara karşı bir duruş sergileyeceklerini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’le Tayvan üzerinden gerilim tırmanırken yaptığı açıklamada “ABD, Tayvan’ın statükosunu değiştirmeye yönelik özellikle de güç kullanılan, tüm tek taraflı çabalara karşı duruyor” dedi.

T24'ün Reuters’tan aktardığı habere göre, Pekin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ziyareti sonrası Tayvan çevreside başlattığı askeri tatbikatları sürdürürken Kamboçya'da bir toplantıda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan bir açıklama geldi.

Blinken,”ABD, Tayvan’ın statükosunu değiştirmeye yönelik özellikle de güç kullanılan tüm tek taraflı çabalara karşı duruyor” dedi.

Blinken, ABD'nin Tayvan'la ilgili pozisyonunun değişmediğini de ekledi. 

Tayvan Savunma Bakanlığı, bugün Çin'in ada çevresinde gerçekleştirdiği askeri tatbikat sırasında birden fazla balistik füze ateşlediğini bildirdi.

Çin, Tayvan'ı hilal şeklinde çevreleyecek 6 noktadaki tatbikatı ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Pekin'in tehdit ve itirazlarına rağmen bu hafta Tayvan'ı ziyaret etmesinin ardından duyurmuştu. 

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.