Çin'den ABD'ye 60 milyar dolarlık misilleme hazırlığı

Çin'den ABD'ye 60 milyar dolarlık misilleme hazırlığı

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin ticari tehditlerine karşılık, ABD ürünlerine yönelik 60 milyar dolarlık ek gümrük vergisi uygulamaya hazır olduklarını açıkladı.

ABD yönetiminin yaklaşık 200 milyar dolar değerindeki Çin menşeli ürünlere uygulanacak gümrük vergisi oranını yüzde 10'dan yüzde 25'e yükseltmesinin ardından Çin Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı.

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin 'ticari tehditlerine' yanıt olarak, ABD ürünlerine yönelik 60 milyar dolarlık ek gümrük vergisi uygulamaya hazır olduklarını açıkladı.

Açıklamada, Çin'in vergilendirme önlemlerinin uygulama tarihinin ABD'nin eylemlerine tabi olacağı ve diğer karşı önlemleri uygulamaya devam etme hakkının saklı tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, tek taraflı bir tehdit veya şantajın, sadece çatışmaların yoğunlaşmasına ve bütün tarafların çıkarlarına zarar vermesine yol açacağı ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.