Çinli emlak devi Evergrande Group iflas mı etti?

Çinli emlak devi Evergrande Group iflas mı etti?

Aylardır iflasından endişe edilen Çinli emlak devi Evergrande Group'un borç taksitini ödeyemediği açıklandı.

Çin'in ve aynı zamanda dünyanın en büyük emlak şirketi olarak bilinen Evergrande Group 10 Kasım 2021 Çarşamba günü vadesi dolan 148,13 milyon dolarlık borç taksiti ödemesini gerçekleştiremedi. Böylece resmi olarak temerrüde düşen emlak devinin iflas ettiği konuşuluyor.

Evergrande'nin Alman alacaklısı DMSA (Alman Piyasa İzleme Ajansı) Evergrande Group'a karşı iflas davasına girişti.

300 milyar dolarlık dev bir mali yükümlülük altında olan Evergrande Group'un iflas etmesinden bir süredir endişe ediliyordu. Bu endişeler son aylarda daha da artmıştı. Evergrande Group'un vadesi geçse de önümüzdeki günlerde bu borç taksitini ödeyeceğine dair de bir açıklama yapmaması endişe verici bulunuyor.

Çin'de son 20 yılda ekonominin motor sektörü haline gelen inşaat sektöründe şirketler ağır borçlara girerek talebin üzerinde arzda bulunmakla eleştirilmişlerdi. Bu nedenle Çin'de satılamayan konut oranlarında patlama yaşanmıştı. Emlak şirketlerinin ağır borçlanması ve satılamayan konutlar nedeniyle Çin'de bir emlak krizi yıllardır bekleniyordu.

Bu iflasın Çin'in emlak sektöründe bir krize yol açabileceği tahmin edilirken bu krizin Çin'in genel bir ekonomik krizine dönmesine veya küresel bir emlak krizini tetiklemesine dair tahminler henüz erken bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.