Çorlu'da evlerinin önünde oturan vatandaşları coplayan polislere görevden el çektirildi

Çorlu'da evlerinin önünde oturan vatandaşları coplayan polislere görevden el çektirildi

Tekirdağ'da evlerinin bahçesinde oturan vatandaşlara polis ekipleri sert müdahalede bulundu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, bayram boyunca süren sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle bir evin önüne giden polislerin görüntüleri, bölgede oturan başka bir kişi tarafından kameraya alınmış ve sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntülerde polisin evdeki kişilere copla vurduğu ve zorla polis arabasına götürdüğü görülüyor. Kargaşanın sürdüğü olay yerine 5 polis aracının geldiği de görüntülere yansıyor.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından sokağa çıkma yasağına uymadığı gerekçesiyle ihbar edilen kişilerin apartmanlarının bahçesinde oturduğu iddia edildi.

Tekirdağ Valiliği ise olaydan bir gün sonra, pazartesi günü yaptığı açıklamada, grubun polis ekiplerine hakaretlerde bulunduğunu bir kişinin üzerinde sustalı bıçak bulunduğu belirtilerek, "Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Arbedenin ardından polis ekipleri 3 kişiye, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 180'er lira para cezası uyguladı. Olayın ardından polisler tarafından darp edildiğini söyleyen 3 kişi, hastaneye gidip darp raporu aldıktan sonra görevli polislerden şikayetçi oldu.

Açıklamada, dün saat 15.30 sıralarında Çorlu ilçesinin Silahtarağa Mahallesi'nde meydana geldiği belirtildi:

"Olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir. Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır. Görevli Memura Mukavemet'ten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır. Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Olayın görüntülerinin sosyal medyaya yansımasının ardından, bazı milletvekilleri de Twitter hesapları üzerinden tepki göstermişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.