'Türk polisi İdlib'de M4 Otoyolu'nda gösteri yapan Suriyelilere müdahale etti' iddiası

'Türk polisi İdlib'de M4 Otoyolu'nda gösteri yapan Suriyelilere müdahale etti' iddiası

İdlib'de M4 otoyolu üzerinde gerçekleştirilen protestolara müdahale edildiği bildirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de gerilim artmaya devam ediyor.

Türkiye ile Rusya arasında varılan anlaşmanın merkezindeki M4 Otoyolu, gerilimin odak noktası haline gelmiş durumda.

"Türk polis güçleri müdahale etti" iddiası

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bugün sabah saatlerinde M4 Otoyolu üzerinde, bölgenin Rusya ve Esed rejimine teslim edilmesine karşı protesto gösterileri düzenleyen kişilere müdahale edildi.

Bölge kaynakları, "Müdahaleyi gerçekleştirenlerin Türk polisi olduğunu" ifade ederken, Tahrir el Şam Heyeti'nde (HTŞ) bağlı güçlerin de gerilime müdahale etmek için bölgeye gittiğini aktardı.

'M4 Otoyolu' gerginliği

Türkiye ile Rusya arasında 5 Mart tarihinde varılan İdlib anlaşması kapsamında, iki ülkenin askeri güçleri arasında M4 Otoyolu üzerinde ortak devriyeler gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı.

Ancak otoyolun muhaliflerin kontrolündeki kesiminde halk, yolu büyük ölçüde tahrip edip üzerine barikatlar kurarak, devriyelerin gerçekleştirilmesine engel oldu.

Bölge halkı anlaşmayla birlikte otoyolun Rusya ve Esed rejimine teslim edileceğini savunarak, "Topraklarımızı kimseye bu şekilde terk etmeyiz" sloganıyla protestolar düzenlemeye başladı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin 5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği zirvede, İdlib’de gerginliğin düşürülmesi hedefiyle ateşkesin uygulanması, ortak devriyelerin yapılması ve müşterek koordinasyon merkezinin kurulması yönünde kararlar almıştı.

Rusya'nın İdlib'de siyasi ve askeri amaçlarını ateşkes yoluyla gerçekleştirememesi halinde İdlib'de sivillere yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatabileceği ifade ediliyor.

Ateşkes kararına rağmen Rusya ve Esed rejimi, özellikle M4 Otoyolu yakınlarında Cebel Zaviye üzerindeki bölgelerde sivil alanlara yönelik bombardımanlarına devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.