Cübbeli Ahmet'ten 'seçim fetvası': Oy kullanmayan en kötüsünü yapmış olur

Cübbeli Ahmet'ten 'seçim fetvası': Oy kullanmayan en kötüsünü yapmış olur

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü 31 Mart seçimlerine dair görüşlerini açıkladı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü 31 Mart seçimlerine dair görüşlerini açıkladı.

Resmi YouTube kanalı üzerinden 26 Mart tarihinde yaptığı açıklamada Cübbeli Ahmet, yerel seçimlere dair kanaatlerini ve hangi tarafı destekleyeceğini takipçileriyle paylaştı.

"Seçimlerde boş atalım ya da kimseye rey vermeyelim" yönünde konuşmaların olduğunu belirten Cübbeli Ahmet, "konunun fıkhi hükmünün sorulduğunu" ifade ederek sözlerine devam etti. Cübbeli Ahmet, "fetva mercii olmadığını, mevcut fetvayı aktardığını" söyledi:

"Ali Haydar efendi babamızın fetvası, boşa atan en kötüye atmış olur. Şimdi bu noktada boşa atmak mesuliyet getiriyor. Ve tabiki kullanmamak, rey kullanmamak da boşa atmak anlamına geliyor. Dolayısıyla burada tabiki vatandaş olarak mesuliyetimiz var. Belediyelerde bizi kimler yönetsin diye bize soruluyor. Burada bize bir hak verilmiş."

"Seçimlerin yerellikten çıkarak genel bir seçim havasına döndüğünü" söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü, beka sorunu tartışmalarına da değindi. "Ülkede beka sorunu olduğunu" söyleyen Ünlü, "FETÖ, PKK ve PYD tehlikelerinin devam ettiğini" dile getirdi.

Cübbeli Ahmet, bu gerekçelerden ötürü AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na destek verilmesi gerektiğini işaret etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum