Cumhur İttifakı hakkında konuşan MHP'li Erhan Usta disipline sevk edildi

Cumhur İttifakı hakkında konuşan MHP'li Erhan Usta disipline sevk edildi

MHP Samsun Milletvekili Usta'nın Cumhur İttifakının varlığını zedeleyici açıklamalarda bulunduğu sebebiyle disipline sevk edildiği bildirildi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk “Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edildi” dedi.

Öztürk, Usta'nın "Cumhur İttifakının varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamalarda" bulunduğunu söyledi.

Samsun’da yerel seçimde ittifak yapan AKP ile MHP’nin il yönetimleri ve MHP’li vekil Usta, ittifakta ilçe paylaşımına dair açıklamalarla karşı karşıya gelmişti.

Karşılıklı açıklamaların arından iki partinin de il başkanı görevden alınmıştı.

Samsun Milletvekili, "İttifakın olup olmamasını Samsun'a has olarak düşünmemek lazım. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak isteğimiz Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de başarıya ulaşması. Bu yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açısından da önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Yani ittifak mutlaka olacak diye bir şey değil" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.