Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomik tedbirler öncelikli olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomik tedbirler öncelikli olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni hükümetin ekonomi politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

(Fotoğraf: Twitter / Fuat Oktay)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni hükümetin ekonomik tedbirleri öncelikli olarak ele alacağını söyledi.

Fuat Oktay, A Haber televizyonunda yaptığı açıklamalarda, yeni hükümetin, güçlü bir ekonomi yönetimiyle, ekonomiye öncelik verileceği mesajını vurgulayacağını belirtti.

Oktay, "Cumhurbaşkanı'mızın da zaten birincil önceliği bu olacak. Özellikle büyük şehirlere baktığımızda, kira ve benzeri artışların kontrolsüz olması olayı ve son dönemde bunun istismar edildiğini de biz düşünüyoruz. Bütün bu istismarların önüne geçilmesi için alınacak tedbirlerle çok hızlı sonuç alacağımızı görüyoruz. Ekonomik tedbirler öncelikli olacak​​​​​​." ifadelerini kullandı.

Kiraya yüzde 25'lik zam sınırının devam edebileceğini, konut arzını geliştirerek yüksek kira artışı sorununun önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Oktay, "Bu konuda biz çok ciddi tecrübe kazandık. 6 Şubat'taki depremlerin ardından konutlar yükseldi. Bir yıl içerisinde 320 bin konutu üretebiliyorsunuz. Bütün Türkiye'ye yaydığınızda, bizim hatırlarsanız önceden bir 500 bin konutluk "İlk Evim" projemiz vardı, bir de orta gelirlilere olan konut projemiz vardı. Her ikisinde de talepler alındı ve ona göre de kuralar çekildi, çekilmeye devam ediliyor ve orada zaten konut üretimi başladı." diye konuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum