Uganda lideri Museveni Somali'deki askeri hezimet sebebiyle Türkiye'yi suçladı

Uganda lideri Museveni Somali'deki askeri hezimet sebebiyle Türkiye'yi suçladı

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, Somali'de Eş Şebab saldırısı sonrası yaşadıkları askeri hezimetten ABD ile Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Uganda'da geçtiğimiz günlerde Somali'de yaşanan askeri hezimetin yankıları sürüyor.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın 26 Mayıs'ta Buulo Mareer yerleşiminde ATMIS'e bağlı Ugandalı askerlerin üssüne baskın düzenlemişti. Saldırıda 200'ü aşkın Uganda askerinin öldüğü bildiriliyordu.

Saldırı Uganda'da infiale yol açtı.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, saldırı sonrasında yaptığı açıklamalarda durumu kontrol altına almaya çalışırken, saldırı sebebiyle farklı tarafları suçladı.

Türkiye'ye suçlama

Uganda lideri Museveni, saldırı sonrasında basına verdiği röportajlarda ilk olarak askerlerinin saldırı sebebiyle panik olduğunu ifade ederek, sorumluluğu üsteki askerlere yükledi.

Museveni ardından bölgedeki diğer aktörleri suçladı. Uganda lideri Museveni yaptığı açıklamada ABD ve Türkiye'nin de bölgede bulunduğunu ancak kendilerine hiçbir yardım sağlamadıklarını iddia etti. Türkiye ile ABD'yi suçlayan Museveni, bu iki ülkenin sahada kendilerine yardım etmek istemediğini öne sürdü.

Museveni'nin açıklamaları ordusunun sahada yaşadığı askeri hezimeti kabul etmeme arayışı olarak yorumlanıyor.

Öte yandan Uganda liderinin açıklamaları Somali'de savaşan taraflar arasındaki ilişkilerin son askeri gelişmeler paralelinde gerildiği ve karşılıklı güvenin zedelendiğini de ortaya koyar nitelikte.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.