Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: S-400'ler aktif olarak kullanılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: S-400'ler aktif olarak kullanılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400'lerin yakın bir zamanda teslim edileceğini ve aktif şekilde kullanılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400'lerin yakın bir zamanda teslim edileceğini ve aktif şekilde kullanılacağını açıkladı. Sözcü Kalın, kabine toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında bu silahın savunma amaçlı olduğunu ve tehdit oluşturmadığını vurguladı.

S-400'ler hakkında son gelişmeleri paylaşan Kalın, "NATO sistemi içerisinde yer alan güvenlik sistemimize bir tehdit ya da tehlike oluşturacak bir savunma sistemi değildir. Nereye konuşlandırılacağı konusunda çalışmaları Milli Savunma Bakanlığımız, Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve kuvvet komutanlıklarımız birlikte yürütüyorlar." ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz pazartesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan S-400'lerin ilk partisinin 10 gün içinde gelmiş olacağını ABD Başkanı Donald Trump'a 'açıkça' söylediğini ifade etmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.