"Türkiye'de S-400'leri haftaya göreceksiniz"

"Türkiye'de S-400'leri haftaya göreceksiniz"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, S-400'lerin haftaya Türkiye'de olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, S-400'lerin haftaya Türkiye'de olacağını ifade etti.

Demir, Ankara'da STM ThinkTech "Enerji Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler Paneli"nde konuştu.

Demir, konuşmasında soruların üzerine Rusya'dan alınması planlanan S-400 hava savunma sistemi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Açıklamadan satır başları:

 

- (S-400’leri) haftaya geldiği zaman göreceksiniz. Geliş süreci hakkında Cumhurbaşkanımız da Temmuz’un ilk haftalarına işaret etmişti. Savunma Bakanlığı’mızın kurulumunu yapacağı bir olay, faaliyetleri takip edeceksiniz.

 

- Sistemin konuşlandırılacağı yer TSK’nın bileceği şey, ancak Doğu Akdeniz’deki planlamayı değiştirelim diye bir şey yok. O günkü duruma göre tavır alınacak.

 

- Yaptırımlar çok da sır değil, bu çok açık belgelerde Amerikan yaptırımları CAATSA dendiğinde herkes biliyor. Bu yaptırımlar bizim tarafımızdan da biliniyor, ne olduğu bilindiği için tedbirlerimizi alıyoruz.

 

- Daha önce de söyledim yaptırımlar belirli bir süre belirli zorluklarla karşılaşmamıza yol açabilir. Ancak bunun nihai sonucu savunma sanayimizin daha güçlenmesi, daha bilenmesi, geleceğe çok daha sağlam adımlarla yürümesi anlamına gelecektir. Bu bizi caydırmayacak daha da kuvvetlendirecektir

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.