Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Türkçe ezan' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Türkçe ezan' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkçe ezan konusunu gündeme getirenlerin tek parti özlemi içinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası basın toplantısında konuşan Kalın, PYD ve YPG’ye verilen her desteğin doğrudan ya da dolaylı olarak PKK’ya verilmiş bir destek olduğunu ifade etti.

Kendileri için ‘iyi terör örgütü’ ya da ‘kötü terör örgütü’ diye bir ayrım olmadığını aktaran sözcü, “Türkiye’nin PYD/YPG, yani PKK hedeflerine dönük aldığı tedbirler DEAŞ ile mücadeleyi zayıflatıyor argümanını kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Kalın, Türkçe ezan tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Türkçe ezan meselesi bu ülkede tartışılmış, derin yaralar açmış ve çözülmüş bir meseledir. Bu konuyu tekrar açmak, birilerinin tek parti iktidarını yeniden istediği anlamına gelir. Ezan 1400 küsur yıldır Arapça okunmaktadır. Dönüp, dönüp bu konuyu tekrar gündeme getirmek, birilerinin tek parti özlemi içinde olduğunu göstermektedir. Burada kasıt ezanın anlaşılmasıysa, bu da halkımızın aklı ile dalga geçmektir.”

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, “Ezan Türkçe okusun, ben anlayım. Kuran okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.