Dağlık Karabağ'da çatışmalar yeniden patlak verdi

Dağlık Karabağ'da çatışmalar yeniden patlak verdi

Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınır çatışmalarında gerilim yüksek seyrediyor.

Azerbaycan'dan yapılan açıklamada 'saldırı hazırlığındaki Ermenistan güçlerinin başarıyla etkisiz hale getirildiği' bildirildi.

Açıklamada Ermenistan güçlerinin bir tepeyi ele geçirmek için girişimde bulunduğunu ancak Ermeni askerlerin başarıyla püskürtüldüğü ifade edildi.

Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde ise Azerbaycan'ın Bayraktar TB2 SİHA'larla Ermenistan mevzileri vurduğu görüldü.

İki taraf da birbirini ateşkesi bozmakla suçladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, olaya dair yaptığı açıklamada, "ABD Karabağ'da yaşanan şiddetli çatışma raporlarını can ve mal kayıpları dahil olmak üzere dikkatle ve endişeyle yakından takip etmektedir. Gerilimin düşürülmesi daha sıcak temasların önlenmesi için adım atılması gerektiğini şiddetle arzulamaktayız." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınır çatışmaları, 2020 yılındaki Dağlık Karabağ Savaşı'ndan beri sıklığını artırmış durumda.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.