Dağlık Karabağ'da ikinci ateşkes başlamadan bitti

Dağlık Karabağ'da ikinci ateşkes başlamadan bitti

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ için varılan ikinci ateşkes kararı da uygulanamadı.

Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında gece yarısından itibaren yürürlüğe giren "insani ateşkes" için "başlamadan bitti" yorumları yapılıyor. 

Sahadan aktarılan bilgilere göre Ermenistan tarafı, ateşkes ilanından kısa bir süre sonra Dağlık Karabağ bölgesindeki Cebrail yerleşimi eksenindeki bölgeleri hedef aldı.

Tarafların birbirlerini karşılıklı olarak "ateşkesi ihlal etmekle" suçladığı süreçte ilk açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Açıklamada, Ermenistan tarafının ateşkesi "ağır bir şekilde" ihlal ettiği belirtildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Azerbaycan tarafının top ve füze atışlarıyla ateşkesi ihlal ettiği öne sürüldü.

Dağlık Karabağ'da son durum:

azeerm17ekm-001.jpg

Geçtiğimiz 10 Ekim tarihinde Rusya'nın müdahil olmasıyla Azerbaycan ile Ermenistan arasında ilk Dağlık Karabağ ateşkesi sağlanmış, ancak Ermenistan tarafının birçok kez ateşkesi ihlal ettiği rapor edilmişti.

Son olarak Ermenistan tarafının Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri olan Gence'yi hedef alması sonucu çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkes kararı tartışılırken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından Fuzuli yerleşiminde Ermenistan'dan ele geçirilen bölgelere dair yeni görüntüler paylaşıldı:

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.