Davos'ta 'haftada 4 gün çalışma' önerisi

Davos'ta 'haftada 4 gün çalışma' önerisi

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’da konuşan ekonomistler, çalışma saatlerinin azaltılarak haftada 4 gün çalışılmasını önerdi.

Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Okulu’ndan Psikolog Adam Grant “Bence çalışma saatlerini azaltırsak, insanların işlerine daha fazla odaklanabildiğini, daha etkin çalıştığını, aynı üretimi daha yüksek kalite ve yaratıcılıkla sağlayabildiklerini görürüz” dedi.

Ekonomist ve tarihçi Ruther Bregman da, Grant’a katıldığını dile getirerek, “1920’ler ve 30’larda kapitalist girişimciler, haftalık çalışma süresinin azaltılmasıyla işçilerin daha üretken hale geldiğini keşfetti. Örneğin Henry Ford, haftalık çalışma süresini 60 saatten 40 saate indirmesiyle birlikte çalışanların boş vakitlerinde yorgun hissetmediğini ve daha üretken olduğunu keşfetti” ifadelerini kullandı.

Birden fazla araştırmada, haftalık çalışma süresinin kısaltılması ile birlikte insanların daha mutlu ve üretken olduğu ortaya çıkarken, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, çalışma saatleri uzun olan ülkelerin çalışma saati başına üretkenlik ve kişi başına düşen milli gelir alanlarında düşük oranlar elde edildiği tespit edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.