Dera'da biri rejim generali 3 asker suikastla öldürüldü

Dera'da biri rejim generali 3 asker suikastla öldürüldü

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde Esed rejimi güçlerine yönelik saldırılarda artış yaşanıyor.

Suriye’nin Dera şehri yakınlarında rejim ordusunda görevli biri tuğgeneral olmak üzere üç asker kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından düzenlenen iki ayrı suikast ile öldürüldü.

Rejim güçlerine yakın bir kaynağın DPA’ya bildirdiğine göre 5. Tank Tugayı’nda görevli Tuğgeneral Talal Kassem, dün gece Dera’nın kuzeydoğusunda yer alan Busra el-Harir kasabası yakınlarındaki bir yolda motosikletli silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

Aynı kaynak, Dera’nın batı kırsalındaki Tel Şehab kasabası yakınlarında yer alan Nehc köyünde otomatik silahlı kişilerce hedef alınan iki rejim askerinin öldürüldüğünü de bildirdi.

Dera’nın batı kırsalı geçtiğimiz ayın başından beri büyük bir gerilime tanık oluyor. Bölgede bulunan rejime ait kontrol noktaları, defalarca hedef alındı ancak söz konusu saldırılar herhangi bir grup tarafından üstlenilmedi.

Rejim güçleri ve muhalif gruplar tarafından kontrol edilen Dera vilayeti, Rus güçlerinin gözetiminde açıklanan uzlaşmalara rağmen gerilim bölgesi olarak kabul ediliyor.

Dera’da, şimdiye kadar onlarca rejim askeri ve onlarla müzakere eden uzlaşma komitesi üyeleri öldürüldü.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.