Dera'da Rusya-rejim saldırılarında ölen sivil sayısı açıklandı

Dera'da Rusya-rejim saldırılarında ölen sivil sayısı açıklandı

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde Rusya ve rejim güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda ölen sivil sayısı açıklandı.

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları tarafından 19 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında Dera ili genelindeki sivil yerleşim yerlerine düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Dera'da muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde faaliyet gösteren "Şehitleri Belgelendirme Ofisi" tarafından yapılan açıklamada, belirtilen tarih aralığında bölgeye yönelik düzenlenen saldırılarda toplam 311 kişi yaşamını yitirdi. 

Yaşamını yitiren 311 kişinin 218'ini sivillerin oluşturduğunu ifade eden ofis, saldırılarda 93 muhalifin de yaşamını yitirdiğini aktardı.

"Göç edenlerin sayısı 270 bine ulaştı"

Ürdün'deki Birleşmiş Milletler (BM) örgütleri sözcüsü Hıtam el-Melkavi, Dera'daki Rus ve rejim saldırılarından kaçarak Ürdün sınırına göç eden 270 bin Suriyelinin bu bölgede beklediğini söyledi. Melkavi, bu kişilerden 135 bininin çocuk olduğu bilgisini paylaştı.

Suriye'nin güneybatısındaki göçmenlerin sayısının en fazla 200 bine ulaşacağını öngördüklerini dile getiren Melkavi, buna karşın mevcut sayının tahminlerini fazlasıyla aştığını belirtti.

Kaynak: Mepa News, AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.