"Derin devlet Başkan Trump için sorun oluşturuyor"

"Derin devlet Başkan Trump için sorun oluşturuyor"

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Peter Navarro 'derin devletin' yönetim için sorun oluşturduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Peter Navarro pazar günü, “derin devletin” yönetim için sorun oluşturduğunu ve sadakat göstermeyenlerin görevlerinden alınmasının gerekli olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanlığı Başmüfettişi Steve Linick’in görevinden alınmasını önemine vurgu yaptı.

Linnick’in görevinden azli amacıyla yapılan mahkemeden Demokratların yönettiği senato tarafından beraat etmesinin ardından Trump cuma akşamı geç saatlerde Linnick’i görevden aldı. Linnick, Trump tarafından görevden alınan 4. başmüfettiş oldu.

Beyaz Saray Sanayi ve Ticaret Politikalar Ofisi Müdürü Navarro ABC’ye verdiği röportajda; “Bazı kişilerin derin devlet olarak adlandırdıkları kişiler ile büyük sorunlarımız var” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili olarak “Bunun doğru olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu görevden alma için üzülmedim. Bir bürokrasi var, bu bürokraside bir başkan seçtiğini ancak Donald Trump’ı seçmediğini düşünen birçok kişi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Trump ve müttefikleri uzun zamandır “derin devlet” adını verdikleri ve Trump’ı zayıflatmak için çalıştıklarını belirttikleri siyasal mensubiyetleri olmayan hükümet görevlilerine saldırıyorlar.

Navarro’nun açıklamaları, Trump’ın başkanlığı için tehdit olarak gördüğü müfettişleri görevden almasının son örneği olan Linnick’in görevinden alınması ile ilgili cumartesi günü soruşturma açan Demokratlarla olan gerilimi artıracak gibi görünüyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.