Derne Savunma Güçleri Hafter'i yalanladı: Çatışmalar sürüyor

Derne Savunma Güçleri Hafter'i yalanladı: Çatışmalar sürüyor

Derne Savunma Güçleri'ne bağlı kaynaklar Hafter'in zafer iddiasını yalanladı ve şehirde çatışmaların sürdüğünü açıkladı.

Libya'da dün Halife Hafter Derne şehrinin kendisine bağlı Libya Ulusal ordusu tarafından tamamen ele geçirildiğini açıklamıştı. Uluslararası ajanslarınd a paylaştığı haberde şehrin tamamıyla Hafter güçlerinin eline geçtiği ve Derne Savunma Güçleri'nin mağlup edildiği ifade edilmişti.

Ancak bölgeden kaynaklara ve Derne Savunma Güçleri'ne göre şehir halen Libya Ulusal Ordusu'nun eline geçmiş değil. Derne Savunma Güçleri'nin komutanı Muhammed Mansuri konuya dair açıklamalarda bulundu.

Muhammed Mansuri

"Bombardıman neticesinde çekildik"

Cuma günü haber ajanslarına yaptığı açıklamada Mansuri, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri savaş uçaklarının yoğun bombardımanı neticesinde kendilerine bağlı savaşçılardan hayatını kaybedenlerin olduğunu ve bu nedenle bazı bölgelerden çekilmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Mansuri, Halife Hafter'e bağlı güçleri mağlup etmek için savaşa devam etme sözü verirken, çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Derne'de Hafter'in zafer ilanından önce son kontrol durumu yaklaşık olarak şu şekildeydi:

derne29haza.jpg

Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.

"Medya zaferi"

Derne Savunma Güçleri'nden bir kaynağın Cuma günü ifade ettiğine göre bölgede Şiha'nın doğusunda çatışmalar hala sürüyor. Söz konusu kaynak Hafter güçlerinin şehri kontrol ettiğine dair iddiaları yalanladı. Kaynağa göre Derne Savunma Güçleri savaşçıları halen mevzilerini koruyor ve Hafter'in zafer ilanı sadece bir medya zaferi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.