Destici: HDP'nin Hazine'den para alması haramdır

Destici: HDP'nin Hazine'den para alması haramdır

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici “PKK'nın siyasi uzantılarına hazineden vermeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici TBMM'de bütçe çalışmalarında konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda 2019 yılı bütçesinin tümü üzerinde şahsı adına söz alan Destici HDP'ye Hazine yardımında bulunulmasına tepki gösterdi. "Biz 2019 bütçesinin 5 katından fazlasını otuz beş yıldır Kandil uzantılarıyla mücadele uğruna dağlara gömüyoruz ve hâlâ hiç ders almamış gibi, bugün benim konuşmamı protesto etmek için salonu terk eden PKK'nın siyasi uzantılarına Hazine'den vermeye devam ediyoruz" şeklinde konuşan Destici şu ifadeleri kullandı:

- "Bu bir kere vallahi de haramdır, billahi de haramdır. Bu harama da hiç kimsenin ortak olmaması gerekiyor. Bunlara verilen Hazine yardımı nasıl ki belediyelerden PKK'ya aktarılmışsa devletin Hazinesi'nin de bir kısmı PKK'ya aktarılmaktadır. Onun için, burada olan herkesin öncelikle bu gerçeğe göre hareket etmesi ve PKK'yı lanetlemesi, ondan sonra rakamlarla ilgili burada ifadede bulunması gerekir. PKK'yı lanetlemeyen hiç kimsenin başka bir rakamı diline dolaması asla ve kat'â kabul edilebilir değildir ve samimi de değildir. PKK 'nın siyasi uzantılarına para vermek haramdır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.