Deyrizor'da İran destekli güçlere hava saldırısı

Deyrizor'da İran destekli güçlere hava saldırısı

Suriye’nin doğusunda bulunan İran güçlerine ait noktalara hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Suriye muhalefetinden bir kaynak, ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon’a ait olduğu düşünülen savaş uçaklarının bugün Suriye’nin doğusunda bulunan İran güçlerine ait noktalara hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Yerel kaynaklar, söz konusu savaş uçaklarının Suriye-Irak sınırındaki El Bukemal şehrinin batısı ve Deyrizor’un doğu kırsalındaki Meyadin’in doğusunda yer alan Salhiye kasabasının çevresinde bulunan İran güçleri ve bağlantılı gruplara yönelik 5 hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, kaynak, “Patlama sesleri çok güçlüydü, bölgeden 30 kilometre uzaklıktaki bir mesafeden duyuldu. Hedef alınan bölgelere giden Suriye hükümet güçlerine ait araçlar görüldü” dedi.

İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullahı’nın yanı sıra Irak ve Afganistan’dan gelen çok sayıda Şii milis grubu, Deyrizor’un doğu kırsalı, Humus kırsalı ve başkent Şam’ın çevresinde faaliyet gösteriyor.

Bu bölgelerde İran ve bağlantılı gruplar sıklıkla hava saldırılarıyla hedef alınıyor.

Suriye ve İran, geçtiğimiz hafta rejimin hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesini de öngören bir askeri işbirliği anlaşması imzalamıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.