Suriye'de Kudüs Tugayı milislerine hava saldırısı

Suriye'de  Kudüs Tugayı milislerine hava saldırısı

Deyrizor'da kimliği belirsiz savaş uçaklarının bombardımanda Kudüs Tugayı'na unsurlarından ölen ve yaralananlar oldu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bugün kimliği belirsiz savaş uçakları Suriye'nin doğusundaki Deyrizor vilayetinin El Bukemal kenti kırsalında hareket halindeki bir aracı hedef aldığı.

Kaynaklar, aracın Rusya ve rejimin desteklediği ve Filistinlilerden oluşan Kudüs Tugayı mensuplarına ait olduğunu aktardı.

Aracın El Bukemal kırsalındaki El-Gala kasabasında bir milis karargahına yaptığı ziyarette hedef alındığını aktaran kaynaklar, araçta bulunan kişilerden ölen ve yaralananların olduğunu kaydetti.

Kudüs Tugayı milislerinin Esed rejimine sadık Filistinli mültecilerden oluşması ve milislerin 2013 yılında "Filistin Kurtuluş Halk Cephesi - Genel Komutanlık" tarafından Halep şehrinde kurulması Suriye savaşı özelinde dikkat çekici bir konu.

Esed rejimi yanlısı güçlerin bir parçası olarak faaliyet gösteren ve ağırlıklı olarak Filistinli mültecilerden müteşekkül Kudüs Tugayı, mühendis Muhammed el-Said tarafından kurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.