Iraklı Şii grup İmam Ali Ketibeleri'nden Suriye'ye milis sevkiyatı

Iraklı Şii grup İmam Ali Ketibeleri'nden Suriye'ye milis sevkiyatı

Iraklı Şii milisler, Suriye'nin Deyrizor ili doğusundaki El Bukemal kentine askeri takviye gönderdi.

Iraklı milisler, bölgedeki konumlanmasını desteklemek amacıyla Suriye'nin Deyrizor ili doğusundaki El Bukemal kentine askeri takviye gönderdi.

Yerel kaynaklar, İmam Ali Tugayları milislerinin Deyrizor'un doğusundaki El Bukemal şehrine askeri takviye gönderdiğini ve burada Haşdi Şabi ile ortak noktalarda konuşlandığını bildirdi.

Kaynaklar, Şii Haşdi Şabi milislerine gönderilen askeri takviye kuvvetlerinin Irak'tan, El Bukemal 'in dış mahallelerine ulaştığını ekledi.

Takviye kuvvetler, El Bukemal'in batısındaki "El Gala" kasabası yakınlarındaki noktaların IŞİD tarafından saldırıya uğramasının akabinde gönderildi.

Pakistanlı Şii milislerin oluşturduğu Zeynebiyyun Tugayları ve Irak Hizbullahı milisleri Irak'la olan "El Kaim" sınırı üzerinden Deyrizor'da konuşlandıkları bölgelere 30 askeri araç göndermişti.

El Bukemal kırsalındaki Talat bölgesine ve "İmam Ali" üssüne ulaşan takviye ekipleri arasında çeşitli mühimmat, hafif silahlar ve kısa menzilli Katyuşa roketleri taşıyan 17 kamyon bulunduğu ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.