Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gözlem noktasını taşıma niyetimiz yok

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gözlem noktasını taşıma niyetimiz yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de askeri konvoya saldırıyla ilgili olarak 'Rejimin ateşle oynamaması gerekir' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- İdlib'de sukunetin sağlanması için Rusya'yla görüşmelerimizi sürekli yapıyoruz. Burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejim askeri çözümü zorlamaya başladı. Rusların 'Oradan taciz geliyor' açıklaması doğru değil, menzil bakımından da uzak. Bu saldırıların burada ancak bir felakete yol açabileceğini anlatıyoruz, tüm dünyaya da bu konuda çağrıda bulunuyoruz.

- İdlib Suriye'nin geleceği bakımından önemlidir. Eğer bu saldırılar ya da çatışmalar durdurulmazsa sayın Cumhurbaşkanımız da ihtiyaç olduğu zaman Putin'le görüşüyor. Ruslarla her düzeyde temasımız var. Hem dünkü saldırı ile ilgili hem de İdlib'de genel bir ateşkesin tesis edilmesi ile ilgili temaslarımızı sürdürüyoruz. Çünkü misyonumuzun görevi 9'uncu gözlem noktamızın güvenliğini sağlamak. Burası Astana çerçevesinde yaptığımız mutabakat çerçevesinde kuruldu.

- Rus muhataplarımızla temasa geçtik.

- Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Askerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız.

- 9. gözlem noktasını başka yere taşıma gibi bir niyetimiz yok.

- Harekat merkezi için ABD'liler gelmeye başladı. Münbiç sürecine benzemesine izin vermeyiz. Anlaşamazsak bizim kendi planımız var. 

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.