MSB'den 'İdlib' açıklaması: Rusya ile işbirliğimize aykırı

MSB'den 'İdlib' açıklaması: Rusya ile işbirliğimize aykırı

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeybatısında Türk ordusuna ait konvoya yönelik hava saldırısını kınadı.

Türkiye, Suriye'nin kuzeybatısında Türk ordusuna ait konvoya yönelik hava saldırısını kınadı. Olayda 3 sivilin öldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını açıklayan Milli Savunma Bakanlığı: "Mevcut anlaşmalara ve Rusya ile aramızdaki işbirliği ve diyaloga aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Bakanlık, konvoyun İdlib'teki gözlem noktasına gittiğini kaydetti.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA, Türk ordusuna ait mühimmat dolu bir konvoyun, İdlib eyaletine bağlı Han Şeyhun beldesinde "hükümet güçlerine karşı savaşan muhaliflere yardım için" Suriye'nin kuzeybatısına girdiğini duyurmuştu. Esed rejimi uçaklarının da bu konvoya kılavuzluk yapan muhaliflere hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

TSK konvoyu durduruldu mu?

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus ve Esed uçaklarının, TSK konvoyuna kılavuzluk yapan ve içinde muhaliflerin bulunduğu bir kamyona hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Bu hava saldırısında konvoyun önünde yer alan kamyondaki bir muhalifin öldüğü ve yaralananların olduğu açıklandı.

Fransız Haber Ajansı’nın (AFP), bölgedeki muhabirlerine dayanarak verdiği haberinde, TSK konvoyunda içinde en az 5 tank olmak üzere 50’ye yakın askeri araç olduğunu duyurdu.

AFP, muhaliflerin yer aldığı kamyona yapılan hava saldırısının ardından TSK konvoyunun bir süre durduğu ve daha sonra tekrar yoluna devam ettiğini bildirdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.