Dışişleri Bakanı Fidan ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Gündem Güney Kafkasya

Dışişleri Bakanı Fidan ABD'li mevkidaşı ile görüştü: Gündem Güney Kafkasya

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Bakan Hakan Fidan’la, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan açıklamada, görüşme talebinin ABD tarafından geldiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Bakan Hakan Fidan’la, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı ifade edildi.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün (5 Ağustos) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. (Telefon görüşmesi Blinken’ın talebi üzerine gerçekleştirilmiştir.) Görüşmede, Güney Kafkasya’daki gelişmeler ve bu çerçevede Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin tekrar canlandırılması hususu, Karadeniz’in güvenliği ve NATO genişlemesi konuları ele alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı iki gün önce BM’de Güvenlik Konseyi’nde kendisinin başkanlık ettiği "kıtlık ve çatışma kaynaklı küresel gıda güvensizliği" toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken de Türkiye’nin Tahıl Koridoru Anlaşması konusundaki çabalarından ötürü bir kez daha teşekkür etmişti.

Kaynak: VOA Türkçe

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.