Dışişleri'nden ABD'ye seçim tepkisi: Saygı gösterin

Dışişleri'nden ABD'ye seçim tepkisi: Saygı gösterin

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi kararı konusunda yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi kararı konusunda yaptığı açıklamaya tepki gösterdi ve YSK'nın kararına herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy "Seçimleri yönetme ve denetleme yetkisini Anayasamızdan alan ve üyeleri yüksek yargı organları mensupları arasından seçilen Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan bu karara herkesin saygı göstermesi gerekir." dedi.

Benzer gelişmeler ABD'de de yaşandı

Sözcü Aksoy, "benzer gelişmelerin daha önce ABD ve başka ülkelerde de yaşandığının, bunların demokrasinin kuralları çerçevesinde çözümlendiğinin hatırda tutulması gerektiğini" vurguladı.

ABD'nin açıklamasında "Türkiye'nin uzun ve gururlu bir demokrasi geçmişi var. Türk yetkilileri bu seçim sürecini yasalara, AGİT taahhütlerine, NATO müttefiki statüsüne ve AB'ye üye olma isteğine uyumlu bir şekilde yürütmeye çağırıyoruz." denilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.