'Diyarbakır'da bir vatandaş İslami çalışmaları nedeniyle akıl hastanesine yatırıldı'

'Diyarbakır'da bir vatandaş İslami çalışmaları nedeniyle akıl hastanesine yatırıldı'

Diyarbakır Ulu Camii müdavimlerinden Ramazan Böçkün'ün hakkında açılan dava nedeniyle haksız bir şekilde tedavi altına alındığı bildirildi.

Diyarbakır merkezdeki Ulu Camii müdavimlerinden Ramazan Böçkün'ün hakkında açılan dava nedeniyle haksız bir şekilde tedavi altına alındığı bildirildi.

Amed Haber'in haberine göre, yıllardır bölgedeki tarihi Ulu Camii'nde gönüllü olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslami konular anlatan anlatan Ramazan Böçkün, hakkında açılan bir dava sonucunda hastaneye yatırıldı.

2016 yılında şikayet üzere gözaltına alınan ve hakkında Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılan Böçkün’ün davası bir buçuk yıl önce 'psikiyatri hastanesinde tedavi edilmesi' şartıyla sonuçlandı.

Davanın sonucuna tepki gösterip "deli" olmadığını ifade eden Böçkün, Bölge Mahkemesine itiraz etti.

İtirazı reddedilen Böçkün, polis ekipleri tarafından zorla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde yatırıldı.

Ancak bölge sakinleri ve Böçkün'ü tanıyan kişiler, olayın gerçek dışı olduğunu, Ramazan Böçkün'ün herhangi bir psikolojik sorununun bulunmadığını ifade ediyor.

Amed Haber'in görüştüğü Böçkün, "Hiçbir suçunun olmadığını" ifade ederken, "İslami çalışmalardan rahatsız olanların şikâyeti üzerine hakkında dava açıldığını" belirtti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum